flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у спробі вбивства своїх батьків

11 серпня 2021, 11:06

Слідчим суддею Херсонського міського суду розглянуто клопотання слідчого поліції про обрання запобіжного заходу 55-річному чоловікові, який підозрюється у спробі вбивства своїх батьків.

З матеріалів клопотання вбачається, що 30 липня підозрюваний, перебуваючи у себе вдома, в ході раптово виниклого конфлікту з побутових питань наніс два ножових поранення в область грудної клітини своїй матері. Після чого, продовжуючи свої протиправні дії, завдав два ножових поранення в область грудної клітини та черевної порожнини своєму батькові. Однак, чоловік не довів свій злочинний умисел до кінця, оскільки на місце прибули працівники поліції.

Таким чином, вказана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ст. ст. 15 ч. 2, 115 ч. 2 п. 1 КК України – закінчений замах на умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, двох осіб.

Під час судового засідання підозрюваний пояснив, що проживає за місцем реєстрації разом з батьками. Не працює, є інвалідом ІІІ групи. Раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. Свою причетність до злочину, в якому підозрюється, визнає, однак не розуміє як це сталося. Його захисниця просила застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Ухвалою слідчої судді Радченко Г. А. підозрюваному було застосовано запобіжний захід у вигляді «тримання під вартою» строком до 30 вересня 2021 року , без права внесення застави.

Прес-служба суду