flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вчинення умисного вбивства 44-річному чоловіку судом винесено вирок

18 червня 2021, 11:25

17 червня колегією суддів Херсонського міського суду винесено вирок 44-річному чоловікові, обвинуваченому в умисному вбивстві.

Установлено, що влітку 2016 року зазначена особа разом з потерпілою ввечері знаходилися у будинку своєї спільної знайомої, де разом розпивали алкогольні напої. Внаслідок сильного алкогольного сп`яніння потерпіла себе почувала погано та пішла додому. Обвинувачений вирішив перевірити самопочуття потерпілої та подався до неї додому, однак та спала, а коли її почав будити - обурилася та ображала його нецензурною лайкою. У своїх показаннях він зазначив, що не стримався, взяв зі столу ніж та вдарим ним жінку один раз в ліву сторону тулубу в область серця, після чого пішов. Смерть настала в результаті завданих поранень.

Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою вину та не заперечував проти обставин, встановлених під час досудового розслідування.

Суд кваліфікував дії чоловіка за ч. 1 ст. 115 КК України як вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

При обранні виду та розміру покарання обвинуваченому судом враховано ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, яке за законом віднесене до категорії особливо тяжкого злочину, особу обвинуваченого, який має постійне місце проживання, за матеріалами справи характеризується фактично посередньо, сім’ї та утриманців не має, не працевлаштований, на обліку у нарколога та психіатра не перебуває, судимості не має. Обставиною, яка пом’якшує покарання, визнає визнання вини. Обставин, які обтяжують покарання, судом не встановлено.

Таким чином, вироком суду чоловіку було призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строком 9 років та 8 місяців.

Відповідно до положень ч. 5 ст. 72 КК України, якими передбачено порядок зарахування до строку відбуття покарання строку попереднього ув’язнення (з 21 червня 2016 року), обвинуваченого визнано таким, що повністю відбув призначене покарання. Чоловіка було звільнено з-під варти в залі суду.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили. Із вироком можна ознайомитися у ЄДРСР.

Прес-служба суду