flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Екскурсія Херсонським міським судом для школярів

01 червня 2021, 14:57

1 червня в приміщенні Херсонського міського суду Херсонської області відбулась оглядова екскурсія для школярів. Метою заходу було покращення довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищення рівня освіти та ознайомлення з принципами судочинства.

Участь в заході взяли учні дев`ятого класу Херсонського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 33"    ХМР.

Під час екскурсії гості ознайомилися з приміщенням суду, мали можливість задавати питання та отримувати кваліфіковані відповіді. Було роз’яснено порядок щодо надсилання судом учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень та процесуальних документів в електронному вигляді. Під час екскурсії школярі були ознайомленні із сучасними технологіями дистанційних судових засідань в режимі відеоконференцій.

В канцелярії суду присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядку роботи з ними в програмі автоматизованого документообігу суду.

Також у доступній формі роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

Запрошені отримали вичерпну інформацію про професію юриста, адже вони стануть перед вибором майбутньої професії.

  

  

Прес-служба суду