flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Херсоні 10 років ув`язнення отримав чоловік за вчинення розбійного нападу

26 травня 2021, 09:30

З матеріалів справи вбачається, що 36-річний чоловік проник до квартири потерпілої, де погрожуючи їй пістолетом, заволодів гаджетами, прикрасами та грошима, завдавши їй матеріальну шкоду на суму майже 75 тис. грн.

Дії обвинуваченого судом було кваліфіковано за статтями:

  • ч.3 ст. 187 КК України як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоровʼя особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаний з проникненням у житло
  • ч. 1 ст. 263 КК України як придбання та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу.

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину визнав частково, потерпіла вимагала відшкодування матеріальної та моральної шкоди, оскільки після тих обставин у неї стався нервовий зрив, а нормальний порядок життя було порушено. Обставин, що обтяжують чи пом’якшують покарання під час судового розгляду встановлено не було.

Вироком колегії суддів Херсонського міського суду від 25 травня 2021 року чоловіка було визнано винним у вчененні вищезазначених злочинів та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років із конфіскацією майна. Крім того, засуджений зобов`язаний відшкодувати потерпілій моральну та матеріальну шкоду.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили. Із вироком можна ознайомитися у ЄДРСР.

Прес-служба суду