flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонський серійний крадій мобільних телефонів проведе за ґратами 3 роки та 3 місяці

27 квітня 2021, 16:21

У Херсонському міському суді розглядалась справа відносно раніше судимого молодика, обвинуваченого у скоєнні ряду крадіжок.

Установлено, що з 2017 року до моменту затримання, чоловік неодноразово здійснював таємні крадіжки мобільних телефонів перебуваючи у громадському транспорті та на територіях ринку. Вкрадені гаджети він продавав, а виручені кошти витрачав на власні потреби.

Під час судового розгляду він повністю визнав свою вину та не заперечував проти обставин, встановлених під час досудового розслідування.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого по всіх епізодах за ч. 2 ст. 185 КК України як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно.

До обставин, що обтяжують покарання судом віднесено рецидив злочинів, до обставин, що пом’якшують покарання - повне визнання свої вини, активне сприяння розкриттю злочину, щире каяття.

Таким чином, вироком суду від 27 квітня чоловіку було призначено остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки 3 місяці.

  • на підставі ч. 4 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання, що призначено за даним вироком, більш суворим, що призначено за вироком Голопристанського районного суду Херсонської області від 03.07.2019 року. 

Наразі, вирок ще не набрав законної сили. Із вироком можна ознайомитися у ЄДРСР.

Прес-служба суду