flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжний захід водієві, підозрюваному у наїзді на 9-річного хлопчика

23 квітня 2021, 12:58

23 квітня у Херсонському міському суді було розглянуто клопотання слідчого поліції про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка, підозрюваного у вчиненні ДТП за участю малолітньої дитини.

З матеріалів клопотання вбачається, що 21 квітня підозрюваний, рухаючись на автомобілі «Toyota Scion»по одній з центральних вулиці міста, проявив неуважність та безпечність до дорожньої обстановки здійснив наїзд на 9-річного хлопчика, який переходив проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу. Внаслідок ДТП дитині було спричинено тяжкі тілесні ушкодження.

Таким чином, чоловік підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є: порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження.

У судовому засіданні захисник підозрюваного зазначив, що його підзахисний повністю визнає причетність до злочину, має міцні соціальні зв`язки, постійне місце проживання, надає матеріальну допомогу на лікування дитини та має намір забезпечити відновлення здоров’я потерпілого.

Ухвалою слідчої судді Радченко Г. А. підозрюваному було застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та зобов’язано прибувати за кожною вимогою до суду, слідчого чи прокурора, носити електронний засіб контролю; цілодобового не залишати місце проживання за вказаною адресою; здати на зберігання слідчому паспорти.

 

Прес-служба суду