flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок чоловікові, який незаконно придбав і зберігав при собі амфетамін

13 квітня 2021, 11:08

9 квітня у Херсонському міському суді закінчено розгляд кримінального провадження відносно чоловіка, який незаконно придбав і зберігав при собі психотропну речовину.

З обставин справи вбачається, що обвинувачений 15 лютого близько 3 години дня за допомогою мобільного телефону, замовив через Інтернет психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін (0,1850 г.) та оплативши через електронний гаманець «WebMoney» 350 гривень на невстановлений рахунок, незаконно її придбав, у вигляді «закладки», заздалегідь схованої під балконом, неподалік від місця його проживання. Вказану речовину він незаконно зберігав при собі без мети збуту з метою особистого вживання, до моменту виявлення та вилучення працівниками поліції.

Дії зазначеної особи суд кваліфікує за ч. 1ст. 309 КК України, як незаконне придбання та зберігання психотропних речовин без мети збуту.

Обвинувачений беззаперечно визнав свою винуватість у вчиненні вказаного кримінального проступку та щиро розкаявся.

Так, вироком суду вказану особу було визнано винуватим у скоєнні кримінального проступку та призначено покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік. На підставі ст. 75 КК України від відбування покарання звільнено з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік з покладенням на нього обов`язків періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили. Із вироком можна ознайомитися у ЄДРСР.

Прес-служба суду