flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Херсонському міському суді відбулось засідання у справі колишнього депутата від "Партії регіонів"

06 квітня 2021, 16:43

5 квітня у Херсонському міському суді під час підготовчого судового засідання з розгляду кримінального провадження відносно колишнього депутата Верховної Ради від “Партії регіонів”, прокурором було заявлено клопотання про ініціювання перед Касаційним кримінальним судом Верховного суду клопотання про визначення підсудності вказаного кримінального провадження, оскільки кримінальне правопорушення найбільш тяжкого злочину передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України є місто Донецьк Донецької області, яке є тимчасово окупованою територією.

Захисник, наданий з центру безоплатної вторинної правової допомоги, у підготовчому судовому засіданні не заперечував проти задоволення клопотання, обвинувачений до суду не з`явився.

Так, вказана особа підозрюється у вчиненні терористичних актів, порушенні порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї та вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Ухвалою судді Херсонського міського суду Дорошинською В. Е., клопотання прокурора було задоволено та вирішено вказані матеріали направити до Касаційного кримінального суду Верховного Суду для визначення підсудності.

Прес-служба суду