flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту підозрюваного у вбивстві та зґвалтуванні 7-річної дівчинки

15 березня 2021, 12:26

14 березня 2021 року у невідкладному порядку головою Херсонського міського суду Херсонської області Д. О. Гонтарем, було розглянуто клопотання слідчого поліції про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного у вбивстві малолітньої дівчинки, поєднане з зґвалтуванням.

З подання слідчого вбачається, що 7 березня підозрюваний знаходячись у с. Щасливе Херсонської області, увійшовши в довіру до дитини, відвів її у невстановлене слідством місце, де вчинив щодо потерпілої дії сексуального характеру, після чого задушив її.

Таким чином, вказана особа підозрюється у вчиненні дій сексуального характеру (зґвалтуванні), вчинені щодо особи, яка не досягла 14-років, незалежно від її добровільної згоди (ч. 4 ст. 152 КК України) та в умисному протиправному заподіяння смерті малолітній дитині, поєднане із зґвалтуванням (п. п. 2, 10 ч. 2 ст. 115 КК України).

Ухвалою слідчого судді до підозрюваного було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 12 травня 2021 року, без права внесення застави.

Прес-служба суду