flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Трьом чоловікам, підозрюваним у підпільному виробництві алкоголю суд обрав запобіжний захід

26 лютого 2021, 10:04

25 лютого слідчим суддею Херсонського міського суду Д. О. Гонтарем, були розглянуті клопотання слідчого про застосування запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту відносно трьох чоловіків, підозрюваних у підпільному виробництві алкоголю.

З подання слідчого вбачається, що один з підозрюваних знайшов та орендував складські приміщення для зберігання сировини та незаконного виготовлення алкогольних напоїв – спирту та порожньої тари для розливу виготовлених алкогольних напоїв. Надалі троє підозрюваних використовуючи спеціальне обладнання, шляхом змішування етилового спирту із водою, додавання концентратів, барвників, ароматизаторів, фільтрування та відстоювання, незаконно виготовляли підакцизні товари, які розливали у пластикові пляшки та каністри різного вмісту для подальшого збуту. Зазначені підакцизні товари, а також сировина для їх виготовлення не відповідала жодному з держстандартів України.

23 лютого зазначеним особам було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.28 ч. 2 ст. 204 КК України, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Ухвалою слідчого судді відносно трьох підозрюваних було застосовано запобіжні заходи у вигляді особистого зобов'язання, строком до 23 квітня 2021 року та зобов’язано їх прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора або суду.

Прес-служба суду