flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вироком Херсонського міського суду засуджено «закладчика» наркотиків

22 жовтня 2020, 09:42

20 жовтня 2020 року Херсонським міським судом було розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням 30 – річного чоловіка у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах).

Так, з матеріалів справи вбачається, що обвинувачений з метою особистого збагачення, наприкінці листопада 2019 р. у вечірній час, через мережу Інтернет, у невстановленої особи, з метою збуту, незаконно придбав порошкоподібну речовину блакитного кольору, яку в подальшому відшукав шляхом підняття «закладки» в мікрорайоні Острів у м. Херсон, яка містить особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено – PVP, загальною масою більше 8 грам, що становить великий розмір. Після чого він зберігав вищевказану речовину з метою збуту, при собі у кишені власних штанів в 25 пакетиках типу «zip-lock» до моменту їх вилучення із незаконного обігу співробітниками поліції в цей же день.

Обвинувачений свою вину визнав повністю та пояснив, що у цей день йому на телефон через месенджер «Телеграм» прийшло повідомлення від невідомої особи - представника сайту з продажу наркотиків, з адресою та фото із зображенням місця. Ввечері він туди поїхав, де і знайшов вищевказаний пакунок с психотропною речовиною. Наступного дня мав знайдені пакетики розкласти по різних місцях, звідки їх мали б забирати покупці, а координати передати представнику сайту з продажу наркотиків, після чого мав отримати на свою банківську карту гроші.

Вироком Херсонського міського суду чоловіку призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного на праві приватної власності майна.

Прес-служба суду