flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонським міським судом засуджено чоловіка за розповсюдження сепаратизму у соцмережах

21 жовтня 2020, 11:25

19 жовтня 2020 року Херсонським міським судом було розглянуто матеріали кримінального провадження відносно чоловіка, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 110 КК України (розповсюдження матеріалів із публічними закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Так, чоловік використовуючи наявну в його користуванні у всесвітній комп'ютерній мережі Інтернет сторінку соціальної мережі «Фейсбук» у квітні 2015 року розмістив публікації деструктивного характеру, зміст яких закликає до підтримки окупаційної політики Російської Федерації, популяризує її військову агресію на сході України, виправдовує анексію Автономної Республіки Крим, не визнаючи територіальну цілісність і незалежність України, чим надав публічності своїм закликам до дій щодо зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією.

Підозрюваний повністю визнав себе винуватим в інкримінованому злочині, внаслідок чого між ним та прокурором було затверджено угоду про визнання винуватості.

Вироком суду вказану особу було визнано винуватим у скоєнні злочину та призначено покарання у виді чотирьох років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 2 роки. Крім того, покладено такі обов`язки: періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи.

 

Прес-служба суду