flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту двох чоловіків, підозрюваних у незаконному вирощуванні найбільшої за останні декілька років в Україні, партії конопель з метою збуту

07 жовтня 2020, 09:52

6 жовтня 2020 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Д. О. Гонтарем, було розглянуто клопотання слідчого поліції про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно двох молодиків, яких підозрюють у незаконному вирощуванні конопель з метою збуту.

З подання слідчого вбачається, що двоє підозрюваних чоловіків за попередньою згодою, знаходячись на території мисливського угіддя поблизу Олешківського району займалися незаконним вирощуванням рослин конопель в кількості 2015 культивованих кущів. Після проведення обшуку кущі конопель та обладнання, призначене для їх вирощування було вилучено працівниками поліції ,а підозрюваних – затримано.

Таким чином, вказані особи підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України – незаконне  вирощування конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин, вчинене за попередньою змовою групою осіб з метою збуту.

Ухвалою слідчого судді відносно двох підозрюваних було застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком до 1 грудня. Крім того, підозрюваним було визначено суму застави у розмірі 505 310  гривень.

 

Прес-служба суду