flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менеджеру одного з акціонерних товариств обрано запобіжний захід

03 червня 2021, 08:31

03 червня слідчим суддею Херсонського міського суду розглядалось клопотання слідчого поліції про обрання запобіжного заходу менеджерці одного з акціонерних товариств, яка підозрюється в отриманні неправомірної вигоди (у сумі близько 3 000 грн).

З матеріалів клопотання вбачається, що жінка організувала схему, за якою підпорядкованим їй працівникам призначалися премії, після чого 50% з нарахованої доплати щомісячно співробітники мали віддати своїй керівниці.

Отже, вказана особа підозрюється у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строком до 3 років з конфіскацією майна.

Ухвалою суду до підозрюваної було застосовано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 113500 грн. Крім того, на неї покладено обов`язки прибувати до слідчого, прокурора чи суду за кожним викликом та покласти на неї обов’язки, передбачені ст. 194 КПК України, а саме:

  • не відлучатись з м. Херсон без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування зі свідками, за винятком участі у слідчих (розшукових) діях;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти;
  • носити електронний засіб контролю.

Строк дії обов’язків покладених на підозрювану до 29.07.2021 року.

 Прес-служба суду