flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення для Сайкової Лідії Павлівни

16 травня 2016, 11:14

 12.05.2016 р.

к. 703-2

Оголошення

 

Херсонський міський суд Херсонської області повідомляє Сайкову Лідію Павлівну, як позивачу за її позовною заявою до Сайкова Євгена Олександровича, про залишення її без руху.

Встановлений строк для усунення недоліків до 31 травня 2016 року.

У разі не усунення недоліків позовної заяви у встановлений строк, вона вважатиметься не поданою та буде повернута.

Текст ухвали публікується під оголошенням.

Повний текст ухвали про залишення позовної заяви без руху можете отримати за адресою: м. Херсон, вул. Маяковського, 6/29, каб. 703-2.

 

Суддя                                                                                                                О.В. Ус

 

 

Справа №766/1241/16-ц

 н/п 2/766/401/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 травня 2016 року                                                                                      м. Херсон

 

Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Ус О.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2  про розірвання шлюбу,-

В С Т А Н О В И В :

 

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2  про розірвання шлюбу.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, вважаю, що вищевказаний позов необхідно залишити без руху за таких підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 109 ЦПК України, позови до фізичної особи пред'являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або за зареєстрованим у встановленому законом порядку місце її перебування.

Відповідно до ч. 3 ст. 122 ЦПК України, у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи.

04.05.2016 р. з ВАДР УДМС України в Херсонській області надійшла інформації про те, що відповідач ОСОБА_2 у м. Херсоні та Херсонській області не зареєстрований. яка передана головуючому 10.05.2016 року.

Як вбачається з матеріалів справи, а саме позовної заяви, позивач зазначає місце своєї  реєстрації за адресою: АДРЕСА_1, а зареєстроване місце проживання відповідача – АДРЕСА_2.

Оскільки відповідач ОСОБА_1 у м. Херсоні та Херсонській області зареєстрованим не значиться, позивачу необхідно надати суду документ, який би підтверджував її реєстрацію разом з дитиною або реєстрацію відповідача у м. Херсоні, як підставу на звернення із позовом до Херсонського міського суду Херсонської області.

При цьому суд звертаєувагу, що позов може бути поданий до суду за останнім відомим місцем проживання  відповідача лише у випадку відсутності у останнього місця реєстрації в країні взагалі.

Крім того, в порушення ч.3 ст. 119 ЦПК України, другий екземпляр позовної заяви поданий без заначення дати її підписання.

Відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування.

При розгляді справ про розірвання шлюбу єдиним належним доказом укладення шлюбу є свідоцтво про його укладення, однак позивачем до матеріалів справи не долучено зазначеного документу.

Таким чином, позовна заява підлягає залишенню без руху до усунення позивачем вказаних порушень ст. 119 ЦПК України, шляхом подання до суду документів, які підтверджують реєстрацію позивача та/або відповідача в місті Херсоні. подання уточненої позовної заяви із зазначенням дати її підписання та копії свідоцтва про укладення шлюбу відповідно по кількості сторін у справі.

Враховуючи, що позивач зареєстрована в АДРЕСА_1, яка на теперішній час є окупованою територією та відсутність можливості суду направити копію ухвали про залишення позовної заяви без руху позивачу, суд вважає необхідним розмістити на офіційному сайті Херсонського міського суду Херсонської області в розділі Оголошення про виклик до суду оголошення позивачеві ОСОБА_1 про залишення позовної заяви без руху та встановити строк для усунення недоліків до 31.05.2016 року.

На підставі викладеного та керуючись статтею 121 ЦПК України ,-

 

  У  Х  В  А  Л  И  В :

 

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків до 31.05.2016 року.

Розмістити оголошення про залишення позовної заяви без руху на офіційному сайті Херсонського міського суду Херсонської області в розділі Оголошення про виклик до суду (http://ksm.ks.court.gov.ua/sud2125/announcement/).

Роз’яснити, що у разі невиконання вимог цієї ухвали у встановлений строк, позовна заява вважатиметься не поданою та буде повернута, що в подальшому не позбавляє його права повторного звернення до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

О. В. Ус