flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівнику лісового господарства підозрюваному у вбивстві браконьєра обрано запобіжний захід

22 січня 2020, 13:03

22 січня 2020 року слідчим суддею Херсонського міського суду Радченко Г.А. було розглянуто клопотання слідчого відділу СУ ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно працівника лісового господарства, який підозрюється у вбивстві вчиненому при перевищенні меж необхідної оборони, а також при перевищенні заходів, необхідних для затримання злочинця (ст. 118 Кримінального Кодексу України).

З клопотання слідчого вбачається, що працівник лісового господарства під час виконання службових обов’язків по охороні лісу, помітив чотирьох осіб, які здійснювали незаконну порубку лісу. Намагаючись їх зупинити підозрюваний здійснив три попереджувальні постріли вгору з карабіну. Не зважаючи на це, один із дроворубів сів за кермо автомобіля та поїхав у бік лісника. Підозрюваний побоюючись бути смертельно травмованим під колесами автомобіля,здійснив один прицільний постріл з карабіну в бік транспортного засобу, у результаті якого водій отримав вогнепальне поранення грудної клітини та помер на місці події.

Ухвалою слідчого судді від 22 січня 2020 року у задоволенні клопотання слідчого було відмовлено та застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 17 березня 2020 року.