flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати опитування громадян-учасників судових проваджень про якість роботи Херсонського міського суду

15 липня 2019, 09:28

Херсонський міський суд Херсонської області доводить до Вашого відома результати опитування громадян-учасників судових проваджень за допомогою карток громадянського звітування (КГЗ), яке проводилось з 2 по 15 травня 2019 року в приміщенні суду волонтерами ГО «Запорізька правозахисна група», в рамках реалізації проекту «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Запорізькій та Херсонській областях» Програми USAID «Нове правосуддя».

Учасники опитування оцінювали організацію роботи суду за різними аспектами: доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та якість наданої інформації, сприйняття роботи працівників апарату суду, дотримання термінів судового розгляду, тощо.

За результатами проведеного дослідження оцінки якості роботи суду в 2019 році,  учасники судових проваджень досить задоволені роботою Херсонського міського суду Херсонської області, за 5-бальною шкалою загальна оцінка якості роботи суду дорівнює 4,1. Показники за вимірами якості роботи суду в окремих аспектах знаходяться на достатньому рівні.

Проведене  опитування дозволило виявити  проблемні організаційні питання в  діяльності  суду, які потребують вирішення та які будуть враховані в подальшій роботі для вдосконалення організації роботи суду й для  забезпечення  відкритості суду, підвищення  довіри  громадян до  правосуддя та зміцнення  авторитету  судової влади.