flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Херсонському міському суді школярам розповіли про права та обов’язки

23 квітня 2019, 16:36

Сьогодні в Херсонському міському суді Херсонської області відбулось заняття з елементами тренінгу на тему: «Діти мають знати свої права» для учнів 9-го класу Херсонської ЗОШ I-III ступенів №28 ім. О.С. Пушкіна.

На початку заходу, прес-секретарем суду було продемонстровано презентацію про історію, структуру та завдання суду.

Вітальними словами захід відкрила суддя-спікер Рядча Тетяна Іванівна, яка детально ознайомила учнів з обсягом їх прав у відповідності до положень Конвенції ООН про права дитини, розкрила зміст зазначених прав.

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВР України з прав людини в Херсонській області Тропіна Оксана Леонідівна розповіла про сферу діяльності та практичні аспекти її роботи.

Запрошеними до участі у заході були також представники філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області, зокрема, заступник начальника філії Полещук Євгеній Сергійович роз’яснив учням  про особливості та порядок виконання вироків та постанов суду щодо неповнолітніх та окреслив які види покарань застосовуються до неповнолітніх. Окрім того, для більшого розуміння сфери дії та значення Центру пробації Євгеній Сергійович залишив дітям на згадку буклет "Розвиток пробації в Україні".

Начальником Відділу ювенальної превенції ГУНП в Херсонській області капітаном поліції Шанько Ярославом Вікторовичем були окреслені склади правопорушень, за які передбачена відповідальність для неповнолітніх, крім того Ярослав Вікторович звернув увагу на питання кібербезпеки та захисту інформації в соціальних мережах, а також не залишив поза увагою явище булінгу й способи та процедури його подолання та передбачену відповідальність.

Діти активно задавали питання експертам, які із задоволенням ділились своїми професіоналізмом та досвідом. 

На завершення суддя-спікер вручила подяку школярам за активну участь в семінарі та інформаційні брошури про права дітей.

 

 Більше фото див. за посиланням