flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Херсонського міського суду підвищили кваліфікацію

22 квітня 2019, 13:22

З 12-19 квітня 2019 року судді Херсонського міського суду Херсонської області Ус О.В. й Валігурська Л.В. проходили курс підвищення кваліфікації в навчально-методичному центрі у Західному регіоні (м. Львів) на тему: «Боротьба з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення» для представників правоохоронних, розвідувальних та судових органів. Захід проводився Державним закладом післядипломної освіти  «Академія фінансового моніторингу».

За час навчання, були опрацьовані питання боротьби з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення.

Судді розглядали практику застосування судами України законодавства про кримінальну відповідальність за легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення та особливості дослідження матеріалів в таких справах.

Окрім того, були обговорені міжнародні стандарти та міжнародне співробітництво у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Й не залишились поза увагою питання ділового спілкування та культури ділового українського мовлення.

Слухачі вивчали теоретичні та практичні аспекти фінансового моніторингу, а на завершення навчання судді брали участь в семінарі та мали змогу закріпити здобуті теоретичні знання.