flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у вчиненні хуліганських дій в приміщенні прес - клубу «Новий день» продовжено строк дії запобіжного заходу

20 березня 2019, 10:08

18 березня 2019 року слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області Гонтар Д.О., розглянув клопотання прокурора Херсонської місцевої прокуратури Херсонської області про продовження строку запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно особи, яка підозрюється у вчиненні хуліганства в приміщені прес-клубу «Новий день».

Дана особа підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 КК України – хуліганство, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене групою осіб з застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень та ч. 1 ст. 171 КК України -  умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

З матеріалів вбачається, що 18 січня 2019 року підозрюваний, перебуваючи у приміщенні прес-клубу видання «Новий день», діючи за попередньою змовою з групою осіб, вчинив зрив масового заходу – конференції за ініціативи громадської організації «Український транспортний союз», проведення якої було попередньо погоджено з органами місцевої влади. Разом з тим, підозрюваний безпричинно та демонстративно, ігноруючи загальноприйняті норми моралі та зауваження громадян, гучно ображав присутніх грубою нецензурною лайкою та використовуючи газовий балончик розпилив його вміст у приміщенні вказаного прес-клубу.

Ухвалою суду від 18.03.2019 року клопотання прокурора було задоволено частково та продовжено щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, строком до 18.04.2019 року.