flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонський міський суд відкрив двері для студентів-журналістів в рамках проекту «Суд очима майбутніх журналістів»

07 листопада 2018, 15:22

7 листопада 2018 року Херсонський міський суд Херсонської області зустрів студентів  ІІ та IV курсу за спеціальністю «Журналістика» в рамках спільного проекту «Суд очима майбутніх журналістів» Херсонського окружного адміністративного суду, Господарського суду Херсонської області, Херсонського міського суду Херсонської області й студентів ІІ та IV курсу за спеціальністю «Журналістика» факультету української філології та журналістики Херсонського державного університету, який стартував 18 жовтня 2018 року.

Адже для ефективної співпраці та розвитку судової комунікації необхідно вже на стадії навчання майбутніх журналістів формувати в них правильне розуміння сутності правосуддя, значення та ролі суду для розвитку демократичного суспільства, підвищувати рівень обізнаності майбутніх представників ЗМІ про суд та його роботу, а також налагоджувати взаємну комунікацію.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник керівника апарату суду Вишневський Михайло Валентинович, який ознайомив присутніх з категоріями справ, які розглядає суд та наголосив на об’єктивному висвітленні діяльності суду журналістами.

 

Про історію створення Херсонського міського суду, його структуру та особливості роботи розповіла прес-секретар суду Теленик О.І., яка ознайомила студентів з категоріями справ, які розглядаються за участю присяжних та їх безпосередньою роботою в суді. Теленик О.І. ознайомила слухачів з правилами поводження представників ЗМІ  в суді й з роботою веб-сторінки суду на порталі «Судової влади».

  

Студенти відвідали судове засідання та зустрілись із слідчим суддею Гонтарем Д.О. та суддею цивільної палати Хайдаровою І.О.. У ході розмови, Хайдарова І.О. ознайомила присутніх з особливостями  висвітлення судового розгляду справ у залі судового засідання представниками ЗМІ та особливості таємниці нарадчої кімнати.

Гонтар Д.О. розповів про роботу судді й порядок поводження представників ЗМІ під час здійснення кримінального судочинства. Студенти мали змогу поспілкуватись й поставити питання суддям.

 
  

Нагадуємо, що  в рамках даного проекту майбутнім журналістам запропоновано виконати творче завдання, а саме: написати текстовий журналістський матеріал, створити відеосюжет або радіоматеріал про судові події з урахуванням усіх основних факторів при висвітленні інформації, зокрема, адаптованості інформації до сприйняття (лаконічність, зрозумілість, легкість для запам’ятовування та сприйняття). За результатами оцінювання творчих робіт буде відзначено активних учасників проекту.

Висловлюємо слова подяки керівникам судових установ, Херсонського державного університету за згоду прийняти участь у   спільному проекті «Суд очима майбутніх журналістів». Ми об’єдналися заради спільної мети – налагодження прямих зв’язків із ЗМІ та відновлення довіри до судової влади України.