flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту учасника незареєстрованої громадської організації «Автоканал Севастополя»

22 лютого 2021, 13:09

19 лютого 2021 року слідчою суддею Херсонського міського суду Г. А. Радченко, було розглянуто клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно учасника незареєстрованої громадської організації «Автоканал Севастополя».

З матеріалів клопотання вбачається, що підозрюваний підтримував проросійські та антиукраїнські погляди, був прихильником незаконного (без проведення всеукраїнського референдуму) виходу АР Крим та м. Севастополя зі складу України та їх переходу до складу Російської Федерації. Зазначена особа займала одну з керівних посад незареєстрованої громадської організації «Автоканал Севастополя», де здійснював спостереження за містом, проукраїнські налаштованими громадянами, українськими військовослужбовцями тощо, а потім дана інформація передавалась представникам Російської Федерації з метою нейтралізації протидії України спробам окупувати та анексувати її територію. Таким чином, діяльність організації «Автоканал Севастополя» мала на меті сприяння виходу АР Крим та м. Севастополя зі складу України без проведення всеукраїнського референдуму, тобто зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Отже, вказана особа підозрюється у  вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України.

Ухвалою слідчої судді підозрюваному було застосовано запобіжний захід у вигляді «тримання під вартою», строком до 16 квітня 2021 року (включно), та визначено заставу у розмірі 181600 грн.

Прес-служба суду