flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД СПРОСТОВУЄ ІНФОРОМАЦІЮ, РОЗМІЩЕНУ У МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ

01 грудня 2017, 16:35

 

Прес-служба Херсонського міського суду Херсонської області повідомляє, що 01 грудня 2017 року в мережі інтернет поширили інформацію, зміст якої може мати наслідки формування у свідомості громадян негативної думки про діяльність судді Гонтаря Д. О. та авторитету суддів, що неприпустимо з огляду на конституційні гарантії незалежності суддів.

В провадженні судді Херсонського міського суду Херсонської області Гонтаря Д. О. знаходилися матеріали за клопотанням слідчого СВ прокуратури Херсонської області у кримінальному провадженні про відсторонення від посади директора Департаменту бюджету і фінансів Підперигори Романа Степановича.

12.10.2017 року по даній справі було винесено ухвалу, якою Підперигору Р. С. було відсторонено від посади директора. Дану ухвалу було оскаржено.

23.11.2017 року Апеляційний суд Херсонської області постановив скасувати ухвалу слідчого судді та постанов нову, якою в задоволенні клопотання СВ прокуратури Херсонської області було відмовлено.

Згодом слідчим СВ прокуратури Херсонської області було ініційовано повторне клопотання аналогічного змісту.

30.11.2017 року слідчим суддею Гонтарем було розглянуто дане клопотання, з урахуванням змісту ухвали Апеляційного суду Херсонської області, та відмовлено у відстороненні від посади директора Департаменту бюджету і фінансів Підперигори Р. С.

Висловлена негативна позиція групи «Самооборона» соціальної мережі «Facebook» є суб’єктивною думкою та суб’єктивним висновком, що не може слугувати для об’єктивної оцінки діяльності судді Гонтаря Дмитра Олександровича.

Херсонський міський суд поважає свободу слова та роботу ЗМІ представники яких об’єктивно висвітлюють діяльність, як судової влади загалом, так і суддів зокрема, свідомо ставляться до вимог щодо її об’єктивності та достовірності в межах Кодексу журналістської етики. Та все ж, звертаємо увагу представників ЗМІ на те, що відповідно до журналістської етики, головний обов’язок журналіста при забезпеченні права громадян на одержання оперативної інформації - уникати неточностей, викривлень інформації та поширень викривленої інформації.

Прес-служба суду