flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась підготовка помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів

14 листопада 2017, 09:33

Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України 6-10 листопада 2017  року була проведена підготовка для помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів на базі Одеського господарського апеляційного суду.

Від Херсонського міського суду Херсонської області приймала участь:

помічник судді Ткаченко Вікторія Юріївна.

 Вітальними словами підготовку відкрив директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України В.П. Левенець.  

У ході підготовки слухачі прослухали лекція на тему: «Гарантування дотримання прав людини при здійснення правосуддя», ознайомлені з функціональними обов’язками та діяльністю помічника судді при підготовці справи до розгляду та складанні процесуальних документів.  

Цікавими були теми етичних основ судової діяльності та професійна етика працівників апарату суду, детально розглядались питання покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду із людьми з інвалідністю.

Учасниками були дослідженні актуальні питання, які виникають в підготовчому засіданні  при призначенні кримінального провадження до розгляду, особливості кримінального провадження на підставі угод, заходи забезпечення кримінального провадження і підстави їх застосування відповідно до КПК України.

Викладачі звернули увагу слухачів на міжнародне антикорупційне законодавство та запровадження його засад в Україні й виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Не залишились поза увагою особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення, зокрема у сфері порушення Правил дорожнього руху, особливості розгляду справ із кредитних правовідносин та питання поділу майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя.

За окремою програмою, у ході підготовки, було проведено семінар на тему: «Українське ділове мовлення», за допомогою якого, були дослідженні фонетичні, орфографічні, лексичні, граматичні норми ділового мовлення.

На завершення підготовки  увага приділялась психології діяльності працівника апарату суду, методиці оптимізації робочого часу, побудові стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку,  учасники  проаналізували  психологічні та суспільні фактори, їх плив на здійснення судочинства в судах.

По закінченню підготовки було проведено анкетування слухачів та вручено сертифікати.